Έρχονται περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα από το Netflix και την Amazon;

Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Η Amazon και το Netflix αναμένεται να αναγκαστούν να παρουσιάσουν περισσότερες ευρωπαϊκές παραγωγές στις αντίστοιχες χώρες όπου δραστηριοποιούνται. 

Η κίνηση αυτή αναμένεται να είναι το αποτέλεσμα της αντίστοιχης ευρωπαϊκής νομοθεσίας που θα προκύψει για όλα τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το CNet. Η αρχική πρόταση του Ευρωκοινοβουλίου, το 2016, προέβλεπε ότι οι υπηρεσίες streaming που δραστηριοποιούνται στην Ευρώπη θα πρέπει να έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους κατά ποσοστό 20% ευρωπαϊκές παραγωγές. Τέτοιοι όροι υπήρχαν σε μεμονωμένα κράτη, αλλά δεν υπήρχε μία κοινή νομοθεσία στην Ευρώπη μέχρι σήμερα, κάτι που εκτιμάται ότι θα αλλάξει πολύ σύντομα.

Δεν αποκλείεται οι υπηρεσίες streaming, όπως εκείνη του Netflix και της ِAmazon, να αναγκαστούν να επενδύσουν ένα ποσό χρημάτων προκειμένου να χρηματοδοτήσουν την παραγωγή ευρωπαϊκών ταινιών και σειρών, είτε απευθείας, είτε μέσω των αντίστοιχων προγραμμάτων ενίσχυσης των καλλιτεχνών που υπάρχουν στην κάθε χώρα. Σε πρώτη φάση, τόσο το Netflix όσο και το Amazon, δεν έδωσαν κάποιες πληροφορίες αναφορικά με τις κινήσεις στις οποίες αναμένεται να προβούν στο πλαίσιο της αλλαγής της ευρωπαϊκής νομοθεσίας.

Η νέα νομοθεσία αυτή, σύμφωνα με το Variety, θα αναγκάσει τις υπηρεσίες streaming να περιλαμβάνουν στο πρόγραμμα τους ένα ποσοστό 30% ευρωπαϊκών παραγωγών.

Πηγή: pestaola.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More