Λάβετε ενημερώσεις σε πραγματικό χρόνο απευθείας στη συσκευή σας, εγγραφείτε τώρα.

Από την έντυπη έκδοση

Των Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη και Μιχάλη Δούμπου

Ο χώρος της χρηματοοικονομικής των επιχειρήσεων (corporate finance) αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά πεδία έρευνας στον ευρύτερο χώρο της Χρηματοοικονομικής επιστήμης και της Διοίκησης Επιχειρήσεων, καλύπτοντας θέματα που αφορούν τη δομή κεφαλαίων των επιχειρήσεων, τις πηγές χρηματοδότησης και την αξιολόγηση επενδύσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών. 

Τα τελευταία χρόνια, λόγω της επέκτασης της χρήσης νέων τεχνολογιών και της πολυπλοκότητας του διεθνούς επιχειρηματικού περιβάλλοντος, η χρηματοοικονομική των επιχειρήσεων έχει αποκτήσει ιδιαίτερο ρόλο και σημασία για κάθε επιχείρηση. Αυτό το σύνθετο πλαίσιο μέσα στο οποίο λειτουργούν σήμερα οι επιχειρηματικοί οργανισμοί καθιστά αναγκαία την πραγματοποίηση λεπτομερών αναλύσεων και υπολογισμών για τη λήψη ορθολογικών χρηματοοικονομικών αποφάσεων. Αυτό όμως δεν μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω απλοϊκών εμπειρικών κανόνων, αλλά απαιτείται ο συνδυασμός της χρηματοοικονομικής με συστηματικές προσεγγίσεις που βασίζονται μαθηματικά εργαλεία ανάλυσης και λήψης αποφάσεων. 

Ολόκληρο το άρθρο στη «Ναυτεμπορική»

Πηγή: naftemporiki.gr

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αφήστε μια απάντηση

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευθεί.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More